Mange dyre- og plantearter oplever i disse år en betydelig tilbagegang, men hvornår begyndte denne udvikling, og hvad er årsagerne? Dette er blot nogle af de spørgsmål, der vil blive belyst under aftenens foredrag i Beboerhuset Husmandsstedet.
Eksperternes indsigtsfulde perspektiverTre eksperter vil tage deltagerne med på en rejse gennem tid og rum for at forstå de udfordringer, vores biodiversitet står overfor:
- Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil dykke ned i vores dybe forhistorie og beskrive en tid, hvor planeten vrimlede med store eksotiske dyr som huleløver.
- Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide os gennem det historiske landskab, hvor blomster- og insektrige enge og overdrev med brede træer dominerede, samt industrialiseringen i 1800-tallet.
- Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil bringe os til nutiden, hvor biodiversiteten er presset, men hvor flere aktører arbejder for at forbedre forholdene for den vilde natur i Danmark.
Foredraget vil give indsigt i de naturlige økosystemer i Danmark og hvordan vi kan bruge denne viden til at beskytte truede arter. Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og streames live fra Aarhus Universitet.
For mere information, billeder og pladsreservation, besøg her. Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Beboerhuset Husmandsstedet, Over Bækken 1, 5792 Årslev
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her