Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til store videnskabelige opdagelser. I dette foredrag vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, give et indblik i, hvordan forskning forbedrer ølproduktionen og bidrager til udviklingen af klimatolerante planter.
Videnskab i ølproduktionForedraget vil tage dig med på en rejse gennem forskningen i byg og humle, og hvordan disse ingredienser forædles og dyrkes bæredygtigt. Du vil også høre om maltningens rolle i at skabe forskellige malttyper og smagsprofiler.
Innovative gærtyperCarlsberg Laboratorium arbejder på at udvikle nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at påvirke smagen. Dette er en del af laboratoriets banebrydende teknologi, som også fokuserer på klimatolerante fødevarer.
Historisk DNA og fremtidens planterFå indsigt i, hvordan 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland kan give viden om fortidens planter og deres klimatilpasninger. Denne forskning kan hjælpe med at forbedre nutidens planter for bedre udbytte under skiftende klimaforhold.
Under foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Arrangementet varer en halv time længere end normalt og streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
For mere information om foredraget og pladsreservation, kan du besøge denne side. Følg serien på nyhedsbrevet eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.
Praktiske informationer
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Beboerhuset Husmandsstedet, Over Bækken 1, 5792 Årslev
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her