Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget væsentligt til videnskaben. Under foredraget vil Birgitte Skadhauge og Erik Lund dykke ned i laboratoriets forskning, der har ført til opdagelser som rendyrkning af gær og udvikling af pH-skalaen.
Fra maltning til alkoholfrit ølForedraget vil også fokusere på forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Deltagerne får indsigt i maltningens betydning for smagsvarianter og udviklingen af nye gærtyper, der tillader produktion af alkoholfrit øl uden smagskompromis.
Klimatolerante fødevarerEn anden spændende del af foredraget vil være laboratoriets arbejde med klimatolerante fødevarer. Her vil der blive præsenteret den nyeste teknologi, der hjælper med at forbedre planters kvalitet og udbytte under skiftende klimatiske forhold. Et indblik i fortidens planter gennem 2 millioner år gammelt DNA fra Nordgrønland vil også blive delt.
Under foredraget vil deltagerne få mulighed for at smage på fem udvalgte øltyper, som præsenteres i takt med foredragets indhold.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Dømmestrup Forsamlingshus, Søgårdsvej 1, 5792 Årslev
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet som en del af Offentlige foredrag i Naturvidenskab i samarbejde med Carlsbergfondet.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her