Er du dygtig til praktiske opgaver, og god til at skabe følgeskab for unge mennesker? Så er denne stilling måske noget for dig.
Søbysøgård Fængsel har to ungeafdelinger, hvor der mangler en værkmester, som har evnerne til at løse mange forskellige praktiske opgaver. Du har måske en håndværksmæssig baggrund og kan sætte praktiske opgaver på dagsordenen. Vi søger enten en uddannet værkmester eller en værkmesterelev.
Om dig
Vi forventer, at du har erfaring med at lave forskellige håndværksmæssige opgaver. Det kan være, at du har restaureret et hus eller er en ”alt-muligt-mand/kvinde”. Vi forestiller os du kan lidt af hvert – og det du ikke kan, sætter du dig ind i. Vi forventer desuden særligt, at du:
- Er uddannet værkmester eller er indstillet på at påbegynde uddannelsen
- Er god til diverse gør-det-selv projekter og evt. med en håndværksmæssig baggrund
- Kan motivere de unge til beskæftigelse og skabe følgeskab i det du gør
- Er initiativrig og vedholdende i din tilgang
- Har lyst til at arbejde pædagogisk
- Kan kommunikere anerkendende og værdsættende og kan lide at arbejde med unge mennesker, der har det svært
- Formår at sætte grænser på en ordentlig måde
- Er rolig i din væremåde
- Besidder kreative evner
- Er fleksibel, idet der kan være opgaver på andre afsnit end ungeafdelingerne
- Har gode samarbejdsevner og bidrager til et godt og sundt arbejdsmiljø.
På afdelingerne tilbydes de unge afsoning i et pædagogisk miljø, hvor tydelighed og struktur er nogle af de bærende elementer for gennemførelse af dagligdagens aktiviteter. Endvidere lægges der vægt på en motiverende og anerkendende tilgang, hvor understøttelse af den unges kompetencer og ressourcer, er med til at skabe udvikling hos den unge til et liv mod uddannelse og arbejde. I hverdagen deltager de unge blandt andet i skole/undervisning, misbrugssamtaler, sport, erhvervsfaglige aktiviteter og træning i ADL.
Du vil få stor indflydelse på opgaverne, der løbende skal tilrettelægges og håndholdes, både på den åbne og den lukkede ungeafdeling. Vi forestiller os, at de unge opnår læring og får afprøvet forskellige muligheder og opgaver inden for det håndværksfaglige, så de er bedre rustet til at klare dagligdagen, herunder arbejde og/eller uddannelse. Som værkmester vil du skulle indgå i samarbejde med de øvrige personalegrupper. Det kan f.eks. være lærerne, hvor noget af det teoretiske omsættes i praktiske øvelser.
Vi ønsker, at de unge får noget håndværksmæssig kunnen med sig videre i livet. Vi forestiller os, at det er arbejde med træ, ordne en dryppende vandhane, lappe huller i dæk på cyklen, male vægge og meget andet.
Vi tilbyder
- En spændende stilling, hvor der er plads til kreative ideer
- Et uhøjtideligt miljø med plads til humor, men med en respektfuld tone
- Et miljø med høj faglighed og ordentlighed
- En tværfaglig arbejdsplads, der løfter i flok
- En ”både og”-tankegang, hvor det både er muligt at have fokus på fængslets drift, herunder sikkerhed, og hvor udvikling og forandring også er et fokusområde
- Månedlig behandlingskonference og supervision.
Dette er i henhold til Tjenestemandsloven. Lønindplacering sker i henhold til lønaftalen mellem Kriminalforsorgen og Fængselsforbundet i Danmark og principperne for Ny løn.
Hvis du i forvejen er tjenestemandsansat i staten, vil der være mulighed for at bevare din tjenestemandsansættelse.
Ansættelsesområdet er Justitsministeriet med tilhørende institutioner. Dit primære tjeneste sted vil være Institution Midtfyn, Søbysøgård Fængsel, Søvej 27, Nr. Søby, 5792 Årslev.
Stillingen er på 37 timer ugentligt og er ledig til besættelse pr. 1. februar 2025 eller snarest derefter. Såfremt stillingen besættes af en, der skal påbegynde uddannelsen som værksmester, kan ansættelse først ske ved næste optag på værkmesteruddannelsen, hvilket er til april 2025.
Om os
Søbysøgård Fængsel, der er en del af Institution Midtfyn, har plads til 181 indsatte. 139 i det åbne fængsel og 42 i det lukkede fængsel. Institution Midtfyn består, ud over Søbysøgård Fængsel, af Ringe Fængsel, Udslusningsfængsel Kværndrup, samt Assens og Svendborg Arrest. Målgruppen er mænd i alderen 15 år og op efter. De 99 ansatte i fængslet, dækker forskellige faggrupper som bl.a. fængselsbetjente, pædagoger, socialrådgivere, lærere, faglærere, værkmestre, behandlere m.fl.
Ungeafdelingerne er sammensat af et tværfagligt team, som består af fængselsbetjente, lærere, pædagoger, en værkmester og en socialrådgiver. Der er ligeledes tilknyttet en ekstern supervisor, som løbende afholder supervision og behandlingskonferencer med personalegruppen. Herfra udarbejdes den fælles pædagogiske indsats, så alle trækker på samme hammel.
Der ydes en særlig pædagogisk indsats med henblik på at have en struktureret og forudsigelig hverdag, hvor de unge oplever ro og retning, og sammen med personalet kan arbejde på succeser og frem mod et liv uden kriminalitet.
Afdelingens målgruppe kan være udfordret både på indlæring, adfærd samt det at indgå i samarbejdsrelationer og fællesskaber.
Uddannelsen som værkmester
Værkmesterelever i Kriminalforsorgen skal gennemgå et 2-årigt uddannelsesforløb, hvilket du skal være indstillet på at fuldføre, hvis ikke du allerede er uddannet værkmester. Uddannelsens skoleforløb, som udgør samlet ca. 4 måneder, vil foregå på et af vores uddannelsescentre i Birkerød eller Møgelkær, mens resten af uddannelsen foregår i fængslet.
Du kan læse mere om optagelseskrav, herunder fysiske krav og studiekrav (samme som fængselsbetjent uddannelsen) her.
Du kan læse mere om jobbet som værkmester i Kriminalforsorgen her.
Ansøgning
Du søger stillingen via knappen ”Søg stillingen”. Din ansøgning med CV, dokumentation for uddannelse og forudgående erfaring samt andet relevant materiale skal være modtaget senest den 6. januar 2025.
Hvis du i forvejen er tjenestemand, skal du - senest den 10 januar 2025 - have uploadet en bedømmelse fra din nærmeste leder.
Det forventes, at der afholdes samtaler den 13. januar 2025.
Det er en forudsætning for ansættelse i stillingen, at du, såfremt du indkaldes til samtale, giver dit samtykke til at Kriminalforsorgen må indhente og vurdere oplysninger om dig i det Centrale Kriminalregister. Inden en eventuel ansættelse skal vi modtage dokumentation for dit CV, f.eks. ansættelsesbeviser og eksamensbeviser. Hvis du indkaldes til samtale, skal du medbringe billedidentifikation, f.eks. pas eller kørekort.
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte enhedsleder Hanne Vilstrup på telefon 72553770 eller enhedschef Jan Wetke Jensen på telefon 72553714
Kriminalforsorgen opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Faaborg-Midtfyn Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Søbysøgård Fængsel, Søvej , 5792 Årslev
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 06-01-2025;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6158754